De leukste toestellen in een speelpark (voor jong en oud)!

Een speelpark is voor vele een leuke locatie waar je urenlang veel plezier kan hebben en je energie kwijt kunt. Of dat nou op een schommel is of springen op een trampoline, het is en blijft beweging.

Schommel

De schommel is voor vooral kinderen een leuke bezigheid en is in bijna elk speelpark te vinden. Ook zijn er verschillende varianten van. De een is vooral een grote schommel de ander heel basic en sommige zijn gemaakt om met meerdere kinderen tegelijk te kunnen schommelen

De glijbaan

De glijbaan kennen we allemaal. De variant van de glijbaan bepaalt vaak of deze enkel voor de kleine kinderen geschikt is of ook voor volwassenen. De grote glijbanen zijn vooral voor wat oudere kinderen vanaf 6 jaar tot zelfs volwassenen die het leuk lijkt om ervan af te glijden.

Klimrek

De klimrek is een leuke bezigheid (niet geschikt voor peuters). Het is een leuke bezigheid waar vooral de jongens in willen klimmen. Wel kan dit een wat gevaarlijker speeltoestel zijn. Let daarom altijd even op of het wel goed gaat op de klimrek. Ook is het belangrijk dat er niet teveel kinderen op een klimrek gaan klimmen. Dit hindert anderen en kan dan voor gevaarlijke situaties zorgen. Let bij de jonge kinderen even op als ze hier gebruik voor willen maken.

Trampoline

De trampoline is een leuk speeltoestel voor zowel jong en oud. Elk kind wilt de trampoline niet overslaan en zijn energie erop kwijt kunnen. Ook dit kan net als de klimrek wel gevaarlijk zijn, let daarom op dat er niet teveel kinderen op de trampoline staan en stop even als iemand valt. Het nadeel is wel dat de trampoline vaak minder vaak te vinden is dan een glijbaan of schommel. In een speeltuin vindt je bijvoorbeeld zelden trampolines. Op grotere en speciale speelparken (vaak met beheer) weer wel.